Studio ps

Tender Presentaties

Samen je team inspireren

Tenders en Aanbestedingen zijn een zeer populaire werkwijze om hoge kwaliteit in te kopen tegen scherpe tarieven. Als de bidboeken zijn geschreven en het plan van aanpak is ingediend mag het Team komen presenteren of een interview te geven. “Wat vertellen we en hoe vertellen we met overtuiging dat wij de gunning verdienen?” Dit is een veelvoorkomende vraag in deze fase van de Tender. Er worden hoge eisen gesteld aan diegene die opeens als sleutelfunctionarissen in het project moeten gaan presenteren. Het is niet direct gezegd dat deze personen dat leuk vinden en kunnen.

 

Het winnen van een Tender of Aanbesteding is van veel factoren afhankelijk: Prijs, Plan van aanpak, EMVI en de presentatie of ‘t interview. De klant gaat tijdens deze persoonlijke ontmoeting in gesprek met de (mogelijke) sleutelfiguren voor zijn project. Uiteraard dienen de plannen beheerst te worden en helder en overtuigend gepresenteerd te kunnen worden. Echter er wordt vooral getoetst of er vertrouwen is in de persoon & rol.

We worden regelmatig ingezet voor juist dat zó belangrijke laatste stuk. En dat doen we goed en met veel plezier. Wij zijn er trots op dat we hierin een scoringspercentage van 90% hebben.

Vijf jaar geleden hebben we de succesvolle dochteronderneming  TenderPresentations opgezet, om uw teams nog gerichter te kunnen helpen.

UW KLANT ZIET EEN GEOLIED TEAM DAT IMPACT MAAKT. ZOWEL OP INHOUD, ROL ALS OP PERSOONLIJKHEID

Onze aanpak bij Tenders en Aanbesteding presentaties

CONTENT

Een goed verhaal valt of staat met de juiste keuzes maken in de de inhoud. Wat vertel je wel maar nog interessanter: wat laat je weg? Hoe maak je je verhaal persoonlijk? We gaan samen aan de slag met verschillende communicatie modellen om de inhoud van je verhaal af te stemmen op wat de klant wil horen. Een heldere structuur en opbouw hierin is key.
“Start strong & End memorable”.

DESIGN

Om je verhaal tijdens de presentatie goed over te kunnen brengen is een pakkende visuele ondersteuning van groot belang. De presentatie moet blijven hangen, moet impact maken. Wij helpen u met uw PowerPoint. Altijd met als doel: op zoek naar dat onderscheidend vermogen dat je helpt te ‘blijven plakken’ in die paar minuten die u maar heeft.

DELIVER

De grootste uitdaging bij Tenders is altijd: meerdere partijen samen laten presenteren als een team: spreken uit één mond, met enthousiasme en overtuiging. De methodiek die wij hanteren zorgt ervoor dat we dat ook bereiken. Uw klant ziet een team voor zich dat goed voorbereid is en pure expertise, overtuiging en samenwerking uitstraalt. Dit heeft alles te maken met Trust-Believe en dan pas ‘do the job’.

ONZE FOCUS IS HELDER: SAMEN UW TENDER WINNEN!